NVM Open Huizen Dag

LAST MINUTE TIPS

Beste verkopers,

Goed dat jullie meedoen met de NVM Open Huizen Dag. Een mooi moment om je huis te presenteren. Maar doe het goed. Er is maar één eerste indruk! Stap in de schoenen van een mogelijke koper en maak een wandeling door je eigen huis. Ben je helemaal trots?

– Is de tuin netjes? Realiseer je dat de klant o.b.v. het onderhoud van de tuin een 1e oordeel velt over hoe je huis er uit ziet.

– Zorg voor een ruime hal. Met een rommelige volle hal sta je al 1-0 achter.

– Ruikt je huis fris? Een appeltaart bakken is echt niet nodig. Uit onderzoek blijkt zelfs dat te sterke geuren helemaal niet aanzetten tot koop. Lichte, neutrale frisse geuren daarentegen wel. Even flink luchten die ochtend is dus heerlijk.

– Nodig je kijker uit om even lekker aan tafel of op de bank te gaan zitten. De kijker wordt misschien een koper en dat kan alleen als hij zich thuis voelt.

– Heb je voor de goede indeling gekozen? Plaats teveel meubels desnoods nog snel even bij de buren.

– Laat je keuken zien alsof je hem net gekocht hebt. Laat de ruimte zien!

– Zorg voor frisse slaapkamers! Bedden dus netjes opmaken. Niemand zit te wachten op een on-opgemaakt bed!

– Je badkamer is schoon en fris en niemand hoeft te weten met welk merk tandpasta jij je tanden poetst. Opruimen dus!

– Heb je een zolder? Haal deze week nog een logeerbed bij je familie of buren en maak er een slaapkamer van. Zo creëer je meerwaarde in je eigen huis.

– En als de zon schijnt zaterdag, zorg je voor een aangeklede tuin of balkon, dus de kussens uit de schuur of van zolder af en op de buitenstoelen.

Presenteer je huis! Veel succes!