Student op kamers

Een studentenkamer inrichten is niet makkelijk. Een kleine ruimte en een beperkt budget zijn vaak de uitgangspunten. Toch kan je ook met een beperkt budget een kleine ruimte verbluffend leuk inrichten. Hier alvast een paar tips voor de aankomend student:

 

1. Bepaal wat de functies van de ruimte moeten zijn en maak een plattegrond

Welke basisfuncties zijn nodig? Heb je een eigen keuken en badkamer of kan je iets gemeenschappelijks gebruiken? Maak een klein overzicht met de functies van de ruimte. Denk aan koken, eten, slapen, douchen etc. Vervolgens meet je de ruimte helemaal op en maak je een schets van de indeling.

Tip: Niets zo handig als een Floorplanner plattegrond. Dan zie je pas echt goed wat er wel of niet in een ruimte past. Leuk afstudeercadeau!

2. Welke sfeer vind je mooi?

Houd je van wit of houd je juist van kleur? Houd je van strakke meubels of houd je van meer stoere, robuuste meubels?

Tip: Scheur plaatjes uit tijdschriften en maak een moodboard of maak op Pinterest een verzameling van je mooiste plaatjes. Ik heb er ook alvast een voor je gemaakt. Die vind je hier!

3. Zorg dat de basis goed is

Bepaal de kleur voor de wanden en de vloeren. Houd het vooral bij kleine ruimtes lekker licht. Een lichte muur weerkaatst het licht en dat geeft ruimte. Denk voor de vloer aan een onderhoudsvriendelijke vloer. Je gaat vast met enige regelmaat een feestje geven.

Tip: vraag bij vrienden of familie of ze nog verf overhebben of check even de laatste aanbiedingen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt!

4. Richt de kamer in

Aan de hand van de plattegrond en het moodboard verzamel je de nodige meubels en richt je de kamer in.

Tip: veel studentenhuizen in de grote steden hebben hoge kamers. Gebruik die hoogte voor bijvoorbeeld een kastenwand of kies voor een hoogslaper.